luni, 8 februarie 2016

Pentru un ten stralucitor



Iata cateva trucuri profesioniste de ingrijire a tenului pe care le poti aplica si singura, acasa. Pentru a avea rezultate vizibile trebuie sa perseverezi, adica sa-ti formezi anumite ritualuri de frumusete.


Curatare atenta si tonifiere
Seara, inainte de culcare, trebuie sa cureti bine tenul, de preferat cu o lotiune de demachiere. Aceasta se aplica pe fata, se maseaza cu varfurile degetelor cateva minute, apoi se sterge cu o discheta demachianta. Daca esti o fire mai comoda, poti folosi servetelele demachiante.
Pune intr-o sticla cu pulverizator apa minerala si stropeste apoi pe fata, pentru o senzatie de prospetime. Dupa ce te-ai demachiat, aplica o lotiune tonifianta, pentru a normaliza pH-ul pielii si a regla functia glandelor sebacee.

Hidrateaza!
In fiecare dimineata si seara, dupa demachiere si tonifiere, aplica o crema potrivita tipului tau de ten. Nu uita de zona gatului si de cea a decolteului! Pentru zona din jurul ochilor foloseste o crema speciala, mai ales daca ai depasit pragul celor de 30 ani.

Curatare profunda
Daca nu poti ajunge la cabinetul cosmetic asta nu inseamna ca trebuie sa renunti sa-ti cureti tenul de punctele negre si de celulele moarte. Fa-ti o infuzie cu musetel si stai la aburi, deasupra vasului, cu capul acoperit de un prosop. Dupa aceea foloseste o crema abraziva, gen scrub, pentru a curata tenul. Curatarea se realizeaza printr-un masaj cu miscari circulare.
Cremele „scrub“ contin granule tari: exfoliatori. Acestia pot fi: nisip fin, particule de siliciu, argila, particule pisate marunt din coaja de nuca, migdale, samburi de masline.

Hrana pentru piele
In bucatarie vei gasi tot ce ai nevoie pentru a-ti hrani pielea. Poti prepara masti emoliente cu galbenus de ou si uleiuri vegetale, masti de fructe (piersici, banane, capsuni) sau de legume (castraveti, rosii, cartofi). Incearca sa-ti faci timp si sa aplici o astfel de crema o data pe saptamana.

Articol preluat din: Bio Therapy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu