duminică, 13 noiembrie 2016

Inima are nevoie de optimism


    Persoanele optimiste sunt mult mai ferite de bolile de inima decat cele care au o viziune pesimista asupra vietii, conform unui nou studiu. Cercetatorii olandezi au de scoperit ca, la persoanele optimiste, riscul unui deces datorat bolilor cardiovasculare e mai mic cu 50% decat la cele pesimiste.




Alimentatia nesanatoasa, stresul, alcoolul, tutunul, stilul de viata dezordonat ne afecteaza inima. In trecut, stramosii nostri nu stiau de medicamente si aveau o sanatate de fier. Medicina populara recomanda remedii naturiste pentru imbunatatirea activitatii inimii si, mai ales, pentru prevenirea bolilor cardiace. Puteti sa le urmati cu incredere, impreuna cu sfatul medicului, si inima dumneavoastra va batea mai usoara.


Alimente bune, alimente rele



  Totul porneste de la alimentatie si stilul de viata. Exercitiile fizice, odihna si o dieta corecta preintampina si rezolva bolile inimii fara medicamente. Cardiacii trebuie sa evite carnea, grasimile, untul, zaharul rafinat, uleiul fabricat prin presare la cald, painea alba si sarea.
Regimul de cruditati este obligatoriu. Sunt considerate alimente medicament: samburii de caisa, soia, nautul, fasolea, cerealele integrale (mai des hrisca), merele, piersicile, catina, macesele, lamaia, grapefruit, strugurii, leurda, urzica, frunzele de patrunjel, leustean si telina, usturoi, tarhon, chimen, rozmarin, scortisoara si pestele.
Contraindicate sunt condimentele: sare, piper, ardei iute, ghimbir, maghiran, curry (mai ales in hipertensiune si insuficienta cardiaca).
Laptisorul de matca are puteri miraculoase. Este un bun tonic cardiac. Mierea ajuta muschiul cardiac slabit, diminuand oboseala si durerile din regiunea inimii. Este eficienta in edeme ale inimii, nevroza cardiaca, micsorand numarul extrasistolelor. Se recomanda 1 lingura de miere de salcam diluata in ceai de paducel sau talpa-gastei, cu 2 ore inainte de masa.

Hipertensiunea arteriala


Extractul de seminte de struguri aduce TA la valori normale, reduce nivelul colesterolului. Se poate folosi si suc de struguri, efectul va fi acelasi. Remediul este contraindicat diabeticilor.
Pentru Hipertensiunea arteriala, exista si alte leacuri din batrani:
 Frunzele de aloe se tin 12 zile in frigider, invelite intr-o hartie (ca un rulou) astfel incat capetele sa ramina libere. Se dau prin masina de tocat ca sa se obtina o jumatate de pahar de masa verde. Frunzele tocate se amesteca in 4 lamai tocate si ele impreuna cu coaja, 1 pahar de miere de albine si 1 pahar de tuica. Se consuma cate 2 linguri, de doua ori/zi.
Sau, 1 pahar de miez de nuca si 100 g de aloe se dau prin masina de tocat, se amesteca apoi cu 1 pahar de miere de albine si 20 g de spirulina. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, dupa masa, timp de 20-30 de zile. Se amesteca un pahar de miere de albine cu un pahar de suc de sfecla rosie, un pahar de suc de morcov si sucul de la o lamaie. Se ia cate o lingura, de 2-3 ori/zi, la o ora dupa masa.

Insuficienta cardiaca


Iata ce leacuri cunosteau stramosii nostri pentru alinarea suferintelor inimii. Pentru insuficienta cardiaca, se lua cate o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau branza de vaci, de 2-3 ori pe zi. Cine mesteca zilnic coaja de lamaie are o inima mai sanatoasa. Sau un catel mare de usturoi.
Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cate 1/4 pahar de 2-3 ori pe zi. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara.
Se va lua cate o lingura, de 3 ori pe zi. 4 linguri de talpa gastei peste care se toarna 2 pahare de apa clocotita, se fierb la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pana se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cate 1/3 pahar, de 2 ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Se mai recomanda infuzii de frunze de menta, pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa, de cicoare maruntita, de sunatoare, de fructe de paducel, coada soricelului in amestec cu sunatoare si flori de arnica.

Cardiopatia ischemica


Cardiopatia ischemica este rezultatul unei insuficiente irigari cu sange a muschiului cardiac. Tratamentul naturist recomanda: ulei de peste sau ulei de soia (rapita, masline), 1-2 linguri/zi, cu 10-20 picaturi de zeama de lamaie, dimineata, cu 30 de minute inaintea micului dejun. Mai e bun otetul de mere, 1-2 linguri/zi, dimineata, diluat in 100 ml ceai medicinal sau apa, luat cu inghitituri mici.
Un remediu eficient este si maceratul de usturoi cu miere si propolis, la care se adauga o tinctura speciala. Mai intii se prepara tinctura de usturoi (600 g de bulbi trecuti prin masina de tocat carne la 1 l alcool etilic de 90-95). Se lasa la macerat o saptamana, agitand zilnic. Se foloseste doar lichidul ramas dupa decantare. Apoi se prepara tinctura de propolis: la 100 ml alcool peste 80 se adauga 20 g propolis; amestecul se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30-35 grade C si se amesteca bine. Procedura se repeta zilnic, o saptamana, dupa care, amestecul se lasa la decantat si se alege doar lichidul curat. Se amesteca apoi cele trei ingrediente: 62% tinctura de usturoi, 32% miere de albine (de preferinta de salcam) si 6% tinctura de propolis.

Angina pectorala


Pacientul cu angina pectorala trebuie sa tina regim alimentar. in plus, e recomandat sa se bea, alternativ, ceai de coada-soricelului si vasc (2 cani/zi). Mai e buna si infuzia de paducel cu roinita (o lingurita/cana), o cana dimineata si una seara. Tinctura de paducel (20 g/100 ml alcool de 60-70, 10 zile), se ia sub forma de picaturi, cate 15, de trei ori pe zi. E bine sa se consume alimente bogate in vitamina E si macese (si sub forma de infuzie sau macerat), coacaze negre, dude negre, mure, lamai. Foarte bun pentru curatarea sangelui si intarirea muschiului inimii este sucul de morcovi cu sfecla si spanac (castravete sau laptuca) sau morcov cu telina si spanac.

Infarctul miocardic


Pacientii care au suferit deja un infarct miocardic au nevoie de vitamina F (cu B6, A). Vitamina K se gaseste in: grau, cartof, orez, varza, fasole, praz, orz, struguri, pere, banane, curmale, alune, migdale, polen. Manganul e continut de cereale, varza, telina, morcov, ceapa, papadie, polen. Usturoiul incetineste pulsul.
La preinfarct, se va bea pe stomacul gol, 4 zile la rand, un decoct de ghimpe. Dupa infarct este indicat paducelul care favorizeaza revascularizarea muschiului inimii, stabilizeaza tensiunea arteriala si reface calibrul vaselor de sange.
Frunzele de ceai verde sau negru contin circa 25-30% substante flavonoide, care, asemenea celor din struguri sau legume si fructe, ne protejeazade bolile de inima: Ceaiul verde impiedica astuparea arterelor si previne depunerea de colesterol. Consumul a 3 cesti de ceai, zilnic, reduce cu 11 % accidentele cardiace. Insa mare atentie! Nu depasiti aceasta doza! in exces, ceaiul verde sau negru ar putea diminua absorbtia fierului la nivelul intestinului, ceea ce ar putea dauna persoanelor anemice si femeilor insarcinate.


Circulatie periferica



Daca picioarele sunt reci, se face baie calda cu faina de mustar sau bai fierbinti cu infuzie de rozmarin. Daca picioarele sunt obosite, se face baie calda cu apa si sare sau baie cu decoct de pelin sau menta. Mai sunt bune baile cu fructe uscate de castane, urzici.
O cura cu 1-2 pahare/zi de moare (zeama acra de varza), prin continutul de vitamine, stimuleaza circulatia sangelui la persoanele sensibile la frig. Atentie, zeama nu trebuie sa fie prea sarata!
Zilnic, trebuie sa se bea multe lichide, mai ales ceai de paducel si supe, sa se consume mere (pentru scaderea colesterolului li stimularea circulatiei), varza, afine, hrean. Cataplasmele cu malai si hrean ras (2:1) se aplica pe picior, apoi se pun sosete. Pentru a imbunatati circulatia sunt suficiente 3 nopti de tratament.
Frectiile cu tinctura de arnica se fac seara. Daca pe picioare apar vinisoare bleu ca urmare a deficientei circulatorii, aplicati cataplasme cu infuzie de marul-lupului si galbenele (1 lingura din fiecare planta/50 ml apa). Se face zilnic masaj al picioarelor de jos in sus. Usturoiul are efect vasodilatator mai ales pentru arterele periferice cerebrale, retiniene si ale membrelor inferioare, previne formarea cheagurilor si a trombozei.

Contra palpitatiilor



Palpitatiile sunt bataile de inima neregulate care apar, de obicei, din cauza abuzului de cafea, alcool sau in diverse boli de inima cu substrat nervos. Mai intai, trebuie inlaturata cauza care le-a provocat. Apoi, se recomanda un ceai dintr-un amestec, in parti egale, din frunze si flori de paducel, radacina de valeriana, talpa gastei si flori de tei. Se prepara infuzie din 2 lingurite de amestec la o cana cu apa clocotita, se lasa 15 minute, se strecoara si se beau 2 cani pe zi, atat in timpul crizelor, cat si ca tratament de intretinere. Pentru aritmii cardiace, se recomanda si sucul de ridiche neagra, cate o lingura, de trei ori pe zi, ceai de galbenele.

Vin pentru inima


Zece tulpini proaspete de patrunjel (frunze si radacini rase) se pun intr-un litru de vin natural (pentru cei care au hipertensiune, vinul trebuie sa fie alb). Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se adauga 300 g miere de salcim. Mierea nu se fierbe. Fierbinte, se pune in sticle care se astupa ermetic. Se tin la rece. Se iau 3 linguri de vin pe zi (in special la intepaturi la inima) inainte de mese. Prima lingura se ia dimineata. Cine nu are probleme de aciditate gastrica, poate adauga si 3-4 linguri de otet din mere.

Plante cardio-vasculare


- Paducelul fortifica inima. Grabeste sunteza de colagen, care va repara si va cicatriza vasele de sange cu restabilirea circulatiei in zonele necrozate, prevenind infarctul miocardic. Amelioreaza circulatia coronariana si cerebrala periferica, linisteste inima si calmeaza starile tensionale. Ceaiul de paducel e bun in aritmii, ischemie, angina pectorala, scleroza
coronariana, arteroscleroza, hipertensiune, tensiune oscilanta.
- Sulfina imbunatateste circulatia periferica.
- Turita mare scade aciditatea sangelui
- Patlagina are rol hipotensor, ajuta in ateroscleroza, hipercolesterolemie
- Radacina si frunzele de papadie constituie un tonic circulator, ajuta in ateroscleroza
- Traista-ciobanului regleaza tensiunea arteriala
- Talpa-gastei e buna pentru dureri de inima si tahicardie
- Vascul ajuta in hipertensiune, ateroscleroza si tulburari circulatorii. Nu se foloseste mult, pentru ca devine toxic
- Coacazul negru scade tensiunea, elimina acidul uric in exces din sange
- Coada-calului, bogata in potasiu si siliciu, ajuta inima sa functioneze normal.


Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!




Sursa:  http://www.monitorulexpres.ro/index.php?mod=monitorulexpres&p=sanatate&s_id=34123



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu