miercuri, 23 noiembrie 2016

Varza – Medicul saracilorVarza mai este numita si "medicul săracilor" şi a fost folosită inca din antichitate pentru tratarea multor dureri.


Este sezonul verzei prospete, sa profitam de ea si de beneficiile ce le ofera.

Varza are acţiune nutritivă, energizantă, remineralizantă, tonifiantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor, este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid, varza este un bun remediu în ulcere.Ideală în tratamentul ulcerului


Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicată în tratamentul ulcerelor. Medicina naturistă oferă ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varză, pentru că are un conţinut ridicat în glutamină, un aminoacid cu care se hrănesc celulele care căptuşesc stomacul şi intestinul subţire.
Efectul pozitiv pe care-l are sucul de varză asupra membranei stomacului se datorează, arată studiile clinice, vitaminei U conţinute. Zeama de varză acră conţine această vitamină, care are proprietatea de a inhiba secreţia excesivă de acid gastric şi de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogată în mucilagii, sulf, săruri de potasiu, compuşi care oferă proprietăţi cicatrizante. Vitamina K din varză are rol antihemoragic.

Frunzele, de leac în ulcerul varicos
Varza nu „repară" doar leziunele interne, ci tratează şi afecţiuni externe, cum sunt contuziile, plăgile şi crăpăturile de la cele mai simple la cele severe. Frunzele de varză, folosite sub formă de cataplasme, cicatrizează şi refac ţesuturile afectate. De asemenea, ulcerele varicoase, hemoroizii şi chiar muşcăturile de animale pot fi vindecate cu ajutorul acestor cataplasme.

Cu varza murată uiţi de constipaţie
Fie că este vorba o constipaţie ocazională sau cronică, varza murată poate remedia această problemă. Varza poate îmbunătăţi digestia, datorită conţinutului bogat în fibre alimentare şi bacterii „bune", care reglează flora intestinală. Fibrele alimentare din varza murată detoxifică şi ajută la eliminarea reziduurilor din colon.

Poate calma nevralgiile şi reumatismul
Extern, varza poate fi utilizată pentru a calma durerile reumatismale şi diferitele nevralgii. Varza are efecte dezinfectante şi cicatrizante la nivelul ţesuturilor, utilizându-se tot sub formă de cataplasme. Acestea aduc beneficii în caz de entorse, pentru că decongestionează locul afectat. De asemenea, aplicaţiile cu varză tratează furunculele, abcesele, dar şi contuziile şi diferite răni. Dacă rana este închisă, frunzele de varză se aplică pe zona cu probleme după ce este unsă cu ulei de măsline.

                                                          Reduce crizele de astm
Varza are efecte pozitive şi în crizele de astm şi în tratarea bronşitelor. Se aplică 3-4 straturi de frunze de varză pe piept, gât, la baza plămânilor sau pe omoplaţi. Frunzele de varză trebuie să stea pe piele cel puţin 5 ore. Varza poate fi utilizată şi intern, pentru a alina simptomele astmului. Este indicat să bei suc de varză pentru a reduce crizele astmatice.

Poate preveni cancerul
Varza a dovedit calităţi excelente în prevenirea cancerului de colon. Cum poate o legumă aparent banală să „concureze" cu tratamentele medicamentoase scumpe care luptă împotriva cancerului? Explicaţia ne-o dau oamenii de ştiinţă, care au descoperit că atunci când varza este mestecată şi digerată, un compus sulfuros din legumă interacţionează cu o enzimă, rezultând glucoză şi produşi reactivi cu proprietăţi detoxifiante asupra celulelor canceroase.


Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!
Sursa: clicksanatate.ro

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavilor,  completeaza si nu exclude sau nu inlocuieste tratamentele medicale. Savoare si bun gust  nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament.