duminică, 8 ianuarie 2017

Sfecla rosie, terapia Breuss împotriva cancerului



Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural care detoxifica ficatul.

Atunci cand vorbim de sfecla rosie, vorbim despre radacina acestei plante si mai putin de frunzele acesteia.




Betalaina, substanta care ii confera sfeclei  culoare rosu-sangerie, detine proprietati antioxidante si antitumorale.
Substanta este sensibila la fierbere, dar mai ales la coacere.
De aceea este recomandat ca sfecla sa fie consumata fie cruda in combinatie cu alte radacinoase, fie fiarta in propria coaja pana se inmoaie, astfel incat sa-si pastreze proprietatile naturale.

 Sfecla rosie este un complex de vitamine si minerale, vindeca tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant.
Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier,  tot ceea ce organismul are nevoie.
Sfecla rosie stimuleaza activitatea cerebrala si creste rezistenta la efort fizic.
Boala Alzheimer si dementa pot fi partial tratate si cu succes prevenite cu ajutorul consumului de sfecla rosie.  Nodulii la sani pot fi tratati prin aplicarea terciului de sfecla rosie intr-un tifon steril, aplicat cate 40 de minute zilnic, timp de o luna, pe locul dureros.


Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce cu ajutorul unui storcator si sa bem sucul, o putem consuma cruda sub forma de salata sau fiarta, in supa sau in piureuri.


Sucul de sfecla rosie.


Poate fi consumat de catre oricine. Persoanele bolnave de diabet vor consuma sucul de sfecla cu atentie si cu moderatie, doar dupa o recomandare a medicului specialist.
Este metoda cea mai simpla de a prepara sfecla rosie si de a ne bucura de toate beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii.
Sucul de sfecla rosie are un puternic efect de dezintoxicare al ficatului si bilei.
Consumarea acestuia in cantitati mari inca de la inceputul curei poate provoca greturi .
Din acest motiv este recomandabil sa se inceapa cu o lingura de suc de sfecla pe zi si sa se creasca treptat doza pana la un pahar pe zi.
Sucul de sfecla rosie se poate combina si cu sucul altor radacinoase (morcov, telina, patrunjel), cat si cu varza.
Este recomandat ca durata unei cure cu suc de sfecla rosie sa fie de trei saptamani.

Salata de sfecla rosie


Este sanatoasa, hranitoare, satioasa si placuta la gust.

Putem prepara o salata de sfecla rosie, alaturi de alte radacinoase, cruda data pe razatoare, taiata cubulete sau fiarta.
O putem amesteca cu morcov ras, telina, mar, usturoi sau hrean, peste care putem adauga un pic de ulei de masline si putina sare.
Daca dorim sfecla rosie fiarta, va trebui sa o fierbem in coajă, pana se inmoaie, dupa care o curatam si  o dam prin razatoare sau o feliem dupa propriul gust.
Cand consumam o salata de sfecla rosie  organismul nostru beneficiaza de
stimularea sistemului imunitar, fiind un remediu impotriva racelilor, bronsitelor, afectiunilor urinare, previne balonarea si gastrita si detoxifica organismul de substantele daunatoare prezente in apa, detergenti si diverse alimente, etc.
Cura cu salata de sfecla rosie ajuta la detoxifierea organismului, toxinele fiind eliminate prin urina, transpiratie, prin colon, detoxifierea fiind un proces foarte intens.
Proprietatile salatei de sfecla rosie asupra organismului sunt atat de benefice incat este pacat sa nu profitam de aceasta leguma ieftina, pe care o putem gasi in toate magazinele cu legume.

Sfecla rosie murata


Este recomandata deoarece isi pastreaza proprietatile benefice asupra organismului. este un adevarat deliciu usor de facut.

Curatam sfecla de coaja, o spalam bine si o feliem  (dupa preferinte) dupa care o asezam in borcanele sterilizate.
Separat preparam un amestec din apa, o cescuta de otet (50 gr), o lingurita sare si o lingura zahar (aceasta este compozitia pentru un sigur borcan)
Turnam amestecul peste sfecla,  inchidem bine
capacul si punem borcanele la sterilizat intr-o oala.
Se sterelizeaza timp de 15 minute, dupa care se opreste focul si se lasa borcanele in apa in care au fiert pana a doua zi.
Pastram borcanele in camara.

Sunt retete in care se poate pune in borcane sfecla rosie fiarta.

Terapia Breuss impotriva cancerului


Faimosul terapeut naturist de orgine austriaca Rudolf Breuss sustinea ca a tratat peste 45.000 de cazuri de cancer, avand la baza teoria conform careia boala canceroasa poate fi combatuta cu o cura de 42 de zile, timp in care bolnavii beau doar sucuri naturale din legume.
In cartea sa despre tratarea cancerului cu ajutorul sucurilor de legume, vanduta in peste un milion de exemplare la nivel mondial, terapeutul Breuss recomanda o combinatie de sucuri (sfecla rosie - 100 ml, telina - 50 ml si morcovi - 300 ml), care se obtine usor cu ajutorul unui storcator electric.
In opinia terapeutului, sucul de sfecla este cel mai important deoarece blocheaza dezvoltarea tumorilor.

Datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar şi efectelor antioxdinate, sfecla rosie poate fi folosita cu succes in prevenirea si combaterea leucemiei, cancerului colo-rectal, cancerului pulmonar si a celui gastric. In cazul leucemiilor se recomanda consumul a 450 ml din sucul Breuss, zilnic, timp de două luni.
După 15 zile de pauza, cura poate fi reluata. Conform specialiştilor, aceasta terapie nu intra în opozitie cu niciun altfel de tratament, fie el alopat sau naturist.



De avut grija!




Consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale.
La doze mari de suc de sfeclă roșie consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greaţă.
În cazul diabeticilor este recomandat ca aceştia să consulte medicul specialist înainte de a consuma această legumă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare.


Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu