Ghimbirul – Proprietati:
Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.
Ceaiul de ghimbir
Combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat după mesele îmbelşugate de Paşte este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei.
În plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, a balonării şi a indigestiei datorită substanţelor chimice din compoziţia sa, care tonifiază musculatura tractului digestiv, şi împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.
Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
Dacă porneşti la drum lung iar maşina sau avionul îţi provoacă rău de mişcare, ceaiul de ghimbir este soluţia ideală. O ceaşcă de ceai înainte de a te urca în maşină este perfect pentru a reduce nivelul de stres responsabil cu apariţia senzaţiei de rău de mişcare.
Şi crampele menstruale îşi găsesc rezolvarea în ceaiul de ghimbir. Şi nici măcare nu trebuie să-l bei. E demonstrate ştiinţific că o compresă îmbibată în ceai de ghimbir şi aplicată pe regiunea inferioară a abdomenului poate ameliora durerile şi relaxează musculatura.
Ghimbir, miere si lamaie – Elixir anti raceala.
Reteta cu lamaie, miere si ghimbir este asa cum se spune in popor „sanatate curata”. Imi pregatesc aceasta compozitie de vre-o 2-3 ani.
In fiecare dimineata pe stomacul gol iau 2 lingurite si pot sa spun cu mana pe inima ca nu mai stiu ce este o raceala sau gripa. Sa fie noroc? Sa fie aceasta combinatie responsabila? Sa fie efectul Placebo?…. orice ar fi, merita incercat, doar vorbim despre sanatatea noastra.
Ingrediente:
1 kg ghimbir
trei lamai
500 g miere
Putem prepara si cu jumatate din cantitatile de mai sus, in functie de cati "abonati" vom avea la aceasta gustarica matinala.
Cum preparam:
Curatam ghimbirul si il taiem in bucatele mici , se poate da prin razatoare, dar mie mi-a placut mai mult sa-l mixez in blender si sa obtin o pasta fina in care sa nu se simta fibrele.
Punem bucatelele de ghimbir pe rand in blender cu cate 2-3 linguri de miere, mixam, apoi adaugam din nou ghimbir si miere. Ghimbirul avand o textura mai lemnoasa, pus tot deodata in blender riscam sa ne prajim aparatul.
Cand am terminat de mixat ghimbirul se lasa deoparte si acum luam cele trei lamai, le curatam de coaja, le taiem in cuburi si le punem in blender impreuna cu ghimbirul si mierea.
la final vom avea o pasta fina pe care o punem in borcanele si le tinem in frigider.
Putem consuma atat dimineata pe stomacul gol cat si seara inainte de culcare.
Se recomanda atentie la consumul de ghimbir In urmatoarele cazuri!
Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.Dacă urmaţi un tratament medicamentos cu analgezice - precum aspirina sau ibuprofenul - sau antihipertensive, evitaţi ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arterială şi poate cauza palpitaţii, dar şi sângerări neobişnuite.
De asemenea, evitaţi să consumaţi ceai de ghimbir o perioadă dacă urmaţi să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale. Se pare că substanţele din această plantă interferează cu cele din cadrul unei anestezii generale şi astfel este anulat efectul dorit. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă încetarea administrării de ghimbir, sub orice formă, cu cel puţin o săptămână înainte de o intervenţie chirurgicală.
Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavilor, completeaza si nu exclude sau nu inlocuieste tratamentele medicale. Savoare si bun gust nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu