vineri, 3 iulie 2020

Sfaturi pentru pierderea în greutate dacă ai peste 40 de ani

Pierderea kilogramelor dupa   40 de ani poate fi o provocare - dar exista strategii ușoare care funcționează.


Implinirea si depasirea celor 40 de ani are o mulțime de beneficii, cum ar fi înțelepciunea câștigată, creșterea conștiinței de sine și încrederea în sine.
Adevărul trebuie spus însă, este greu să te obișnuiești cu unele schimbări fizice. O mare problema este o scădere a metabolismului, ceea ce poate face ca mentinerea in greutate să fie mai dificilă iar pierderea în greutate si  dificilă.
 Cu toate acestea, pierderea în greutate după 40 de ani nu este imposibilă. Puteți da jos kilogramele la orice vârstă și faceți acest lucru, optimizând simultan starea de bine generală. Iată cinci tactici care funcționează.




Mănâncă mult mai multe legume

Începeți cu legumele mai întâi, apoi construiți-vă mesele în jurul lor. Este recomandat să includeți o ceașcă completă de legume non-amidonice la micul dejun și cel puțin două căni în fiecare prânz și cină. Cel puțin cinci căni pe zi vor oferi substanțe nutritive valoroase și vor oferi protecție împotriva bolilor.

Micul dejun obligatoriu

Daca cina este luata seara târziu,  dimineața nu se simte foamea.
Specialiștii recomandă ca cina de seara, nu mai tarziu de ora 18:00, sa fie una usoara, astfel vom avea un somn mai linistit si ajutam stomacul sa se odihneasca si el.
Dimineața să se ia un mic dejun consistent (ovăz cu iaurt și fructe sau omletă, etc.), pentru a avea energia necesara pentru activitatea intensa din timpul zilei. In concluzie , pentru a slăbi, este foarte  important să mănânci mai mult în prima parte a zilei și mai puțin în a doua.

Evită consumul de prăjeli si consumul de semipreparate cu termen lung de garantie.

Orice produs cu termen mare de garantie contine conservanti decicestitele E-uri, care nu te vor ajuta sa dai kilogramele jos.
Preferă să fierbi alimentele și abia apoi să adaugi puțin ulei sau unt peste ele decât să le prăjești.
Pentru a tăia din calorii, îndreaptă-te mai ales spre consumul  de legume, pentru că acestea au cele mai puține calorii, spre cărnuri fără grăsimi și spre brânzeturi slabe în cantități moderate.
Mestecă încet, simte gustul mâncării, nu mânca stând pe canapea si uitandu-te la televizor, nu manca la birou in timp ce tastezi la tastatura. Organizeaza-ti timpul pentru a te bucura de cele 3 mese principale: mic dejun, prânz și cină

Renunță la băuturile dulci și alcool

Consumul băuturilor dulci și al celor carbogazoase sunt adevarate bombe calorice, când e vorba de slăbit renunță la ele. Așază pe lista celor interzise: sucurile carbogazoase, băuturile energizante, cafelele cu zahăr și frișcă și alcoolul.
Inlocuieștele cu apa și ceaiul de plante sau cafeaua neîndulcite

Mișcarea – cât de multă

Nu ai cum să slăbești după 40 de ani dacă nu faci puțină mișcare: mergi pe jos, fă plimbări lungi, sau  dacă știi să înoți fă-ți un abonament la o piscină, o ora de înot  pe zi face minuni, atât la tonusul muscular cât si la psihicul tau.

O tiroidă sănătoasă

Dacă duci o viață echilibrată-mănânci sănătos și faci mișcare și   tot nu pierzi în greutate, te simți obosit, deprimat și ai dureri articulare, obligatoriu trebuie să mergi la doctor pentru a-ți face un control temeinic la glanda  tiroida, pentru că e posibil să ai nevoie de tratament.


Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!

Bibliografie:https://www.health.com/weight-loss/weight-loss-over-40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu