duminică, 4 decembrie 2016

Tratamente de infrumusetare cu bicarbonat de sodiu



Stiai ca bicarbonatul de sodiu ajuta in tratarea acneei, curatarea tenului de punctele negre si pete, pentru eliminarea aspectului prea uleios si incarcat al pielii, pentru calcaie netede, albirea dintilor?
Acest ingredient aflat la indemana ta, in bucatarie,  are efecte antiseptice si antiinflamatorii, ajuta la curatarea porilor, echilibrează nivelul de pH, reduce cearcanele si te scapa de cosurile inestetice.




Remediu pentru acnee

Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a scapa de nesuferitele cosuri! Amesteca jumatate de lingurita de bicarbonat cu o lingurita cu miere de albine. Aplica pasta obtinuta pe cosuri si lasa sa actioneze vreme de un sfert de ora, apoi clateste-te cu apa calduta.

Scapa de pete

Pentru ca pielea ta să aiba o nuanta uniforma, amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingura cu zeama de lamaie si cateva picături de ulei de masline. Aplica aceasta mască pe fata, las-o sa actioneze timp de zece minute, apoi clateşte-te.
Acidul citric din zeama de lamaie si efectele decolorante din bicarbonatul de sodiu vor estompa petele pigmenater si pistruii, lasandu-ti tenul uniform si luminos.

O pedichiura perfecta

Scapa de pielea intarita si inestetica de pe picioare, in special din zona calcaielor si a unghiilor, este inmuierea picioarelor intr-un amestec de apa calda cu trei linguri de bicarbonat de sodiu. 
Stai cu picioarele in apa timp de 20 de minute, apoi foloseste o piatra ponce sau o pila pentru indepartarea celuleor moarte din zona calcaielor. 

Albirea dinţilor

Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu cateva picături de zeama de lamaie. Inmoaie periutia de dinti in acest amestec si spala-te pe dinti la fel  cum o faci cu pasta de dinti obisnuita. 
Foloseste de doua ori pe saptamana aceasta metoda de albire, iar dintii tai vor deveni tot mai albi.

Pentru un ten stralucitor

Ingrijirea zilnica a tenului este extrem de importanta, mai ales pe perioada verii. Din pacate, nu este suficienta doar demachierea seara. 
Masca cu lamaie si bicarbonat de sodiu este potrivita pentru toate tipurile de ten, insa are un efect special asupra pielii grase, deoarece are proprietatea de a curata foarte bine tenul. 

Masca facuta cu bicarbonat de sodiu lupta  si apa minerala lupta impotriva  punctelor negre.

Amesteci 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu apa minerala, cat sa faci o pasta. Aplica aceasta pasta pe nas, las-o sa se usuce, dupa care clateste-te bine.

 


Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si ulei de masline (pentru ten mai curat, fara impurităti)

Unul dintre cele mai sanatoase ingrediente pentru mastile de fata este uleiul extravirgin de masline. Amestecat cu bicarbonatul de sodiu, el face minuni pentru curatarea tenului, tot ce trebuie sa faci este sa te masezi cu acest amestec.


Masca pentru faţă cu smântână şi bicarbonat de sodiu pentru tenului uscat 

Amesteca într-un bol din sticla sau plastic 3 linguri de smantana grasa cu bicarbonat de sodiu pana cand ajungi la consistenta unei paste fine, omogene.
Aplica mixtura pe fata si maseaza bland, cu miscari circulare. Insista in zona barbiei, a nasului si in zona fruntii. Lasa apoi masca sa actioneze pentru 10 minute si clateste fata cu apa calduta.
Bicarbonatul de sodiu va curata tenul in profunzime, va elimina celulele moarte si puntele negre. Porii vor fi eliberati, pielea va respira mai bine si se va oxigena. Asta, pentru ca masajul va pune sangele in mişscare, imbunatatindu-i circulatia.


Pentru efecte vizibile imediat, este recomandat sa folosesti aceste tratamente o data, de doua ori pe saptamana.

Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu