sâmbătă, 17 octombrie 2015

Despre mine si de ce ,,Savoare si bun gust''?



Sunt Florentina–Mirela, pentru familie și prieteni  Tina, Tinuț, Flori, Flore, imi iubesc familia și prietenii și mă regasesc  în toate.

           
Am terminat o Facultate de Stiințe Economice dar nu am fost entuziasmată  de  ,,analiza cifrelor” și am ales un drum cu multe urcușuri si coborașuri  într-o lume ce până nu demult era ,,o lumea a bărbaților,,…..Și uite așa cu bune cu rele din ‘97 sunt ancorată în marea  familie a Transportatorilor de mărfuri. 
O  munca epuizantă care nu de multe ori te face să spui ,,gata, atât a fost’’, dar  de fiecare data vine o noua zi, ce aduce alte provocari și te face să uiți greul zilei de ieri.

           
Am călătorit mult, am avut privilegiu să văd aproape întreg bătrânul nostru continent, am fost în Orient, în Africa Neagră, în insule Atlantice.
Am pășit pe  tărâmuri ce merită  văzute măcar o dată în viată, spre civilizații  și culturi străine mie, care m-au fascinat și care mi-au rămas adânc în suflet.
        
Nu credeam vreodată că pot trăi departe de lumea modernă dominată de internet, telefonie, Tv și  de toate avantajele oferite de secolul în care trăim, dar au fost locuri în care am realizat că noi oameni avem atât de puține nevoi pentru a fi cu adevărat fericiți încât nu realizăm în ce constă adevărata fericire, raportăm totul la bani, muncim pe brânci și ne inconjurăm de lucruri inutile din plăcerea de a le avea, privim în jurul nostru cu indiferență fără să  vedem adevărata frumusețe a vieții. 
         
Adevărul trist este că, uităm de noi și de cei de lângă noi, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte și importante, uităm să zâmbim, uităm să trăim, uităm să fim fericiți.

           
În fiecare dintre noi zace un poet sau un artist, cu toții avem o latură artistică, o latură creativă, o latură care ne poate scoate din rutina de zi cu zi, o latură care ne poate crea o lume a  noastră în care să ne simțim împliniți și de ce nu, fericiți.

            
Nu mi-am propus un Blog de călatorii  sau unul de dezbateri sociale în descoperirea eu-lui interior, ci un blog in care sa arat cat de sanatos putem trai.
Astfel s-a nascut  "Savoare si bun gust" un blog cu retete culinare si mai apoi "Savoare si bun gust - Pentru noi si sanatatea noastra".

In acest  blog  mi-am propus sa adun cat mai multe informatii care sa ne ajute sa profitam de minunatiile oferite de natura.

Sanatatea adevarata inseamna, starea de bine mentala, emotionala si fizica.
Sa invatam ce inseamna intoarcerea spre natura, sa cunoastem si sa aplicam beneficiile terapiilor naturiste pentru o alimentatie sanatoasa, care ne vor face viata mai usoara.
Sa invatam impreuna cum sa ne indreptam pasii spre o viata mai sanatoasa ferita de boli.

"Mens sana in corpore sano"
            
           
            
Va pup și vă îmbrățișez.




4 comentarii: